joi, 23 mai 2013

CURIOZITATI DIN LUMEA
ANIMALELOR

FOCA.
Foca este un animal care isi petrce majoritatea timpului in apa. In apa fiecare foca vâneaza separat, dar in afara apei ele traiesc in colonii mici. Cel mai adesea pot fi intâlnite in regiunile polare si subpolare, insa traiesc si in alte zone cu clima mai calda. Foca are corpul lunguiet, care o ajuta sa fie un innotator excelent. Capul este rotunjit si se aseamana usor cu un câine. Poate avea diferite culori dar cel mai des intâlnita este culoarea cenusiu inchis. Foca se hraneste cu crabi alaturi de diferite tipuri de pesti; hrana ei preferata fiind: heringi, sardine, lostrite, crustacee si moluste.
Puii ei se nasc in timpul iernii, direct pe banchiza de gheate. De cele mai multe ori focile dau nastere unui singur pui. Puiul ia in greutate circa 2kg pe zi; foca il alapteaza timp de cinci saptamâni, dupa care este parasit de mama. Focile traiesc in medie 30-35 ani.

URSUL POLAR.
Ursul polar este un mamifer mare greutatea acestuia ajungând pâna la 1000kg (un mascul) si 700kg (o femela); poate atinge inaltimea de 1,8m si 3m lungime. Are blana alba si gheare mari si puternice. Stratul de grasime de sub piele il ajuta sa se protejeze impotriva frigului. Ursul polar este un inotator foarte bun. Hrana lui preferata este: focile, pasarile si ouale lor sau chiar diverse plante specifice zonei polare. El vâneaza in principal pe calotele de gheata de pe insulele arctice. In lunile decembrie si ianuarie femelele nasc intre unu si patru pui, cântarind fiecare aproximativ 700g. Puii se hranesc cu laptele mamei si parasesc bârlogul prin martie-aprilie când cântaresc aproximativ 12kg. Puii sun ingrijiti de mama lor pâna la vârsta de cel putin doi ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu